Bericht van het Bestuur VV Aengwirden

30 april 2020 20:30

RR

Beste sportvrienden, spelers, leden en ouders,

“Papa/mama wanneer mag ik weer voetballen?” Wat zal dat een veel gestelde vraag zijn van uw zoon of dochter. In een periode waar we met veel beperkende maatregelen te maken hebben gehad, kregen we afgelopen week het goede nieuws dat onze jongste leden, maar ook de oudere jeugd, weer mogen sporten. Als jeugdbestuur zijn we blij voor onze jongens en meisjes dat ze hun favoriete sport weer mogen gaan beoefenen. Wat is er mooier dan met je vriendjes of vriendinnetjes tegen een bal aan te trappen en plezier te hebben.

Tjalleberd, 30 april 2020

Betreft: Hervatting jeugdtrainingen en belangrijke richtlijnen en informatie

Aan ouders/verzorgers en jeugdleden,

Hierbij informeren wij jullie over de hervattingen van de jeugdtrainingen. Via het nieuws hebben jullie vast gehoord dat de trainingen voor de jeugd weer mogen worden hervat. Via deze brief brengen we jullie op de hoogte wat dat betekent voor onze vereniging en hoe we het gaan organiseren. Daarnaast lezen jullie in deze brief belangrijke afspraken over veiligheid en gezondheid.

Trainingen t/m JO12

Het bestuur en de jeugdcommissie hebben besloten om de trainingen voor de spelers t/m JO12 weer te hervatten met ingang van maandag 4 mei. Om aan alle richtlijnen en protocollen te kunnen voldoen is er een aangepast trainingsschema:

Maandag van 17 – 18 uur: JO11 o.l.v. Reino Scheper

Dinsdag van 17 – 18 uur: JO12 o.l.v. René Hoeksma

Woensdag van 17 – 18 uur: JO7 + JO8 o.l.v. Peter Kerkstra

Donderdag van 17 – 18 uur: JO9 o.l.v. Jaap Otter

Vrijdag van 17 – 18 uur: JO10 o.l.v. Mayke Strien

Deze afspraken gelden eerst tot eind mei. Indien er vanuit de overheid nieuws is en/of actuele aanpassingen noodzakelijk zijn, dan worden jullie hierover z.s.m. geïnformeerd.

Ook niet leden van VV Aengwirden mogen zich aanmelden voor deze trainingen.

Dit alleen na aanmelding via de website, het aantal deelnemers is niet onbeperkt en

Vol is Vol.

Aanmelden kan via https://www.vvaengwirden.nl/382/aanmeldformulier-training-niet-leden/

Na aanmelding krijg je bericht of je mag komen voetballen

Belangrijke afspraken voor ouders:

• Spelers mogen alleen deelnemen aan de training als ze fit en gezond zijn. Wanneer een speler ziek is (of iemand van het gezin is ziek) of zich niet fit voelt (koorts, benauwdheidsklachten, verkouden, hoesten, niezen), dan blijft de speler thuis en komt NIET op de training.
  • De oudste spelers komen zo veel als mogelijk zelfstandig naar de training. Spelers zijn maximaal 5 minuten voor aanvang van de training aanwezig en vertrekken maximaal 5 minuten na de training van het terrein.
  • Alleen spelers komen op het trainingsterrein. Ouders/verzorgers blijven bij het halen en brengen op het parkeerterrein. Ouders/verzorgers hebben geen toegang tot het trainingsterrein.
  • Ouders/verzorgers die hun kinderen brengen en halen met de auto, blijven in de auto zitten en wachten op het parkeerterrein.
  • Houd bij het halen en brengen 1,5 meter afstand in acht. Zorg ervoor dat het moment van brengen en halen zo kort mogelijk is.
  • De accommodatie, kleedkamers en dus douches en toiletten zijn tijdens de training niet toegankelijk voor de spelers.
  • Naast de trainer is er per training een coördinator van de club aanwezig. Deze coördinator vangt de spelers op bij de ingang van het trainingsterrein en ziet erop toe dat ouders/verzorgers en spelers de afspraken naleven. Zij dragen een hesje om zichtbaar en herkenbaar te zijn.
  • Indien er belangrijke zaken zijn die de trainer voor aanvang van de training moet weten, geef dit dan telefonisch of via de app door.
  • Informeer uw kinderen over de algemene veiligheids- en hygiëneregels en dat ze altijd de aanwijzingen van de trainer opvolgen.
  • Volg altijd de aanwijzingen op van de trainer, coördinator of (jeugd)bestuursleden.

Belangrijke afspraken voor de spelers (zie ook afspraken ouders):

• Je mag alleen het trainingsterrein betreden onder trainingstijd.
  • Je bent maximaal 5 minuten voor de training en maximaal 5 minuten na de training op het trainingsterrein.
  • Ga voordat je naar de training vertrekt thuis naar het toilet.
  • Je wast thuis voor het trainen en meteen na het trainen je handen.
  • Bij aankomst op de training, krijg je instructie van de trainer over het handenhygiëne en regels en afspraken.
  • Je volgt de instructies van de trainer op. Bij het niet opvolgen van de instructies van de trainer, kan de toegang tot de training worden ontzegd.

Trainingen voor JO13 en ouder

Jullie geduld wordt nog op de proef gesteld. Op dit moment achten we het nog niet verantwoord om de trainingen voor de spelers JO13 en ouder te hervatten. We bespreken eerst hoe de hervattingen van de trainingen t/m JO12 verlopen en kijken of we dan verder kunnen uitbreiden. We begrijpen dat ook jullie graag weer willen trainen, maar verzoeken je dringend om niet op het trainingsterrein te komen. Als we met elkaar goed de richtlijnen volgen, hopen we ook jullie snel weer te mogen begroeten op de trainingen.

Algemeen

We streven er naar om de regels en afspraken zo optimaal mogelijk na te leven. Daar zullen we als hoofdbestuur en jeugdcommissie op toezien. We hopen dat iedereen begrip heeft voor de situatie en meewerkt aan de handhaving van de afspraken.

We hopen dat we, ondanks de bijzondere omstandigheden, weer met plezier de trainingen kunnen hervatten. De trainers doen hun best om de jeugd weer lekker sportief te laten trainen voor het voetballen.

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn, dan kunnen jullie contact met ons opnemen.

Hopende jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Namens het Hoofdbestuur en de Jeugdcommissie

Reino Scheper, René Hoeksma, Janet van der Heide

Bron: Bestuur VV Aengwirden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!